Posted on Leave a comment

Vinyl – bruke opp småbiter

Ofte sitter en igjen med en del småbiter med vinyl, en kjekk måte å bruke opp disse på er å lage størrelsesmerker. 
Legg bitene på matten, pass på at de ikke overlapper. Matten har et rutenett med tall, dekker vinylen over tallene 1-8 horisontalt (bortover) og 1-2 vertikalt (nedover) så passer jeg på at motivene mine ikke overstiger den plassen i programmet.

For å se tallene på “matten” i programmet, kan du trykke på page setup ( se pil) og deretter øke verdien på reveal (se ring og pil). Tar du verdien til 100% blir “matten” grå, og tallene kommer til syne. 

Skriv bokstavene på vanlig måte ( Se rød pil og trykk der for å komme til tekst).

Markerer teksten du har skrevet og høyreklikk med musen, da kommer en til en rullemeny og velger “Flip horizontally” (se pil).

Se hvor bitene på matten ligger, og fyll opp motiv deretter. Kan utnytte bitene enda mer enn det jeg har gjort her, men jeg syns det er ok å ha litt å gå på. Det er ikke nødvendig å fylle teksten din med farge, jeg har kun gjort det for at det skal bli enklere å se. Kutt på vanlig måte, weede (renske vekk overflødig vinyl) og så er du i mål. Så enkelt er det, håper det var til hjelp 🙂

 

Leave a Reply