Posted on Leave a comment

Hvordan dekorere julekule


Vi brukte :


Lag eller finn ønsket motiv. Mål på julekulen hvor stort motiv du kan ha, pass på at teksten ikke blir større enn det. Trykk på send.

Deretter legg vinylen på matten, hvite bakpapiret med tekst skal ligge ned mot matten og vinylen skal vende opp mot deg. Trykk send og find riktig innstilling for din vinyl, hos meg fungerte det bra med innstillingen til vinyl, glossy. Er det veldig liten skrift kan det være lurt å sette ned “Speed” og evt litt på “Force”.


Plukk vekk overflødig vinyl med kroken (weede).

Ta av transfertape fra bakpapiret, legg på vinylen og skrap over. 

Vask julekulen og tørk evt av med papir som ikke loer.

Løft av transfertapen, vinylen skal sitte fast. Sett på julekulen og bruk skrapen igjen. Transfertapen tar du vekk og kan sette tilbake igjen på bakpapiret, den kan du spare til en annen gang.

Tips : Jeg bruker en matte under som har rutenett, da legger jeg julekulen midt på de tykke strekene så jeg får et kryss å sikte etter når jeg skal legge på motivet. Har du ikke en slik matte kan du ta et stykke papir og tegne opp et kryss, eller bruke rutenettet som er på den ene typen blanke transfertapen.

Julekule med fjær og bånd :
Toppen av julekulen kan du knipe av, da kommer “korken/opphenget” av. Deretter er det bare å putte i fjær, sette på toppen igjen og knyte på et fint bånd. 

Julekule med glitter : 
Ta av toppen på lik måte. Rull sammen papir til en trakt, eller bruk engangs sprøytepose. Jobber du alene kan du sette julekulen i koppen, så står den stødig mens du jobber. Putt enden av trakten/sprøyteposen ned i julekulen og hell lim i. Bruker du Mod Podge kan det se litt matt ut med en gang, men det klarner når det tørker. Ønsker du veldig skinnende kan du velge lim som er mer glossy og klar i utgangspunktet.
Rull rundt på kulen til alt er dekket med lim, er det mye lim setter du kulen opp ned i koppen og lar det renne ut mens du finner frem glitteret. Glitter tar du opp i kulen på samme måte, rull også rundt til alt er dekket.
Tips :  Ønsker du to farger med glitter kan du føre trakten ekstra langt ned i julekulen når du skal ha i glitter, men pass på å ikke ta i for mye. Rull forsiktig på julekulen til nedre halvdel er dekket, ta så i neste farge og rull ferdig. 

Sett julekulen opp ned i koppen og la den få tørke før du har på toppen igjen. Sett på evt et pent bånd. 


Ferdig! Veldig hyggelige gaver å gi vekk.


Leave a Reply